2013. augusztus 20., kedd

Prológus


A 16 éves Bellatrix Divine egy átlagos tininek képzeli magát - suli, szerelem, rivális lányok -, de közel sem az. Édesapjával, nagybátyjával és nagyanyjával lakik együtt. A család többi tagja már nem él, köztük az anyukája sem. Egy nap olyat lát, ami felkelti a figyelmét, de ezzel nincs egyedül. 4 legjobb barátjával elhatározzák, hogy kutatni kezdenek és lerántják a leplet a családok ősi titkáról. Időközben természetfeletti erejük is feltűnik a színen. Bella a nagyanyját is segítségül hívja, aki, bár félti az unokáját, de úgy gondolja joga van tudni azt, amit fia eltitkol előle. A kaland során szerelmek szövődnek, barátságok gyengülnek, majd erősödnek meg. Rengeteg akadály áll majd az útjukban és csak rajtuk áll, hogy le tudják-e győzni őket.  Bella és barátai rájönnek arra is, hogy mi az, ami ki akar törni elméjük elzárt részéből és miért beszélnek néha olyan nyelven, amiről azt állítják életükben nem tanulták.

Ha netán idetévedtetek légyszi dobjatok egy komit, hogy érdemes-e folytatni. :)

Köszi :))

5 megjegyzés:

  1. Szombaton jön az első fejezet!:))

    VálaszTörlés
  2. Várom már az első részt!:) Sok sikert! ;)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Liny!
    Érdekesnek tűnik a történet a prológus alapján, viszont figyelj arra, hogy olyan szavakat használj, ami abba a részbe illik. Egy szembetűnő példát találtam erre: "Egy nap olyat lát, ami felkelti a figyelmét, de ezen nincs egyedül." Az "ezen" szó itt értelmetlen - szerintem -, helyette én azt írnám, hogy "ezzel", mert úgy értelmesebben hangzik az egész.
    A másik dolog, amire úgy gondolom, hogy figyelj, hogy nem feltétlenül szükséges körülírni a dolgokat vagy nem is tudom... A lényeg, hogy találtam olyat, ahol egy szóval is le tudnád írni, amit kell és akkor a felesleges szóismétlést is el tudod kerülni. "Bella a nagyanyját is segítségül hívja, aki, bár félti az unokáját, de úgy gondolja joga van tudni azt, amit fia eltitkol az ő unokája elől." Ebben a mondatban az "unoka" szó kétszer is szerepel. Szerintem felesleges. Az utolsó tagmondatot elég, ha úgy írod, hogy: "...amit a fia eltitkol előle."
    Ettől a két észrevételtől eltekintve várom a folytatást.
    Sok sikert a történethez!

    Love, Elizabeth Angel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönöm a tanácsod. Valami azt súgja, hogy még jól fog jönni. :)
      Próbálom majd az ilyen hibákat kijavítani, hogy élvezhetőbb legyen a történet és a helyesírásra is jobban fogok ügyelni. Amikre pedig felhívtad a figyelmemet mindjárt ki is javítom.

      Köszönettel, Liny

      Törlés
  4. Szia!
    Érdekes a történeted a bevezetés alapján, az én fejemben is volt egy hasonló elbeszélés évekkel ezelőtt. Alapjában szokásos, tini story lenne amiből már millió egy van, de a prológusban leírtak hozzá tesznek egy +-ot ami érdekessé és egyedivé teszi, és elkerüli a tucat blog megnevezést. Tanácsnak én is azt tudom mondani mint előttem lévő, figyelj a szó használatra és elég az adott bejegyzés lényegét és fő pontját körül részletezni, az apróságokat meg pár szóban megmagyarázni ezzel könnyen érthetővé és lényegrétőrövé teszed az írásod, végül is nem könyvet írsz ;). Mindenesetre ne hagyd abba, kitartás az alap az jó csiszolni kell rajta :)

    VálaszTörlés